(911-920)

11.10.2018 22:20

(911) "Když vás pak váš výtvor vynese nahoru a můžete se dívat na krásnou krajinu, kterou tady máme, tak je to hezký. Vidíte z kabiny ty barvy, řeku a ještě třeba nasvícené letadlo kolegy – nedá se to srovnat s ničím jiným.“
— Petr Svoboda (šéf skupiny Pterodactyl Flight)

(912)  "Jsou dva druhy pilotů: ti, kteří už se zataženým podvozkem přistáli, a ti, které to teprve čeká."
— anonymní letecké moudro

(913) "Správný čas na strach z létání je, dokud jste na zemi. Když už jste ve vzduchu, je pozdě. Pak už nemá smysl bát se."
— Denzel Washington

(914) "Padák člověka ušetří od pádů, ale neotevře naše křídla k letu."
— Sasha Kramar

(915) "Kdo chce letět, musí mít odvahu opustit zemi."
— Walter Ludin

(916) "Snažím se žít tak ekologicky, jak jen to jde. Ale jako pilot dopravního letadla mám uhlíkovou stopu o velikosti slona, takže to je fakt těžký."
— Bruce Dickinson

(917) "Ve vzduchu se nám nic nemůže stát. To až pak na zemi."
— anonymní letecké moudro (vypůjčeno od Přiznání pilotů)

(918) "Ať je to dobře nebo špatně, dnes je projevem vojenské převahy převaha vzdušných sil. Námořnictvo a pozemní jednotky, jakkoli jsou důležité a silné, musí přijmout podřízenou pozici."
— Winston Churchill

(919) "Létání perfetně smazává všechny rozdíly. Letadlo se nezajímá ani neví, jestli jste chlap nebo ženská. Zajímá ho jen, jestli jste pilot."
— Christine Mau, pilotka F-35

(920) "Naše nové hračky nás ještě naplňují úžasem. Také naše letecké závodění nemá jiný smysl. Letec dosáhne větší výše, letí rychleji. A my zapomínáme, proč jsme ho na ten let poslali. Let toho času vítězí nad svým cílem."
— Antoine de Saint-Exupéry (z knihy Země lidí, 1939)