(961-970)

12.10.2018 21:08

(961) "Cokoli ve vzduchu je pode mnou, zejména když to je jednomístné... tak je to ztraceno, protože to nedokáže střílet dozadu."
— Manfred Von Richthofen, "Rudý baron"

(962) "Pokaždé, když nastupuju do letadla, otočím se vpravo a dlouho a pevně se zadívám do chřtánu motoru. Nevím, co to dělám, ale dělám to."
— Barbara Kingsolver

(963) "Jsi jako orel. Patříš na oblohu a ne na zemi. Tak roztáhni svá křídla a leť!"
— Paul H. Dunn

(964) "Vzdušné převahy lze dosáhnout převahou početní, lepším nasazením, lepším vybavením... nebo kombinací všeho uvedeného."
— americký generál Carl A. 'Tooey' Spaatz

(965) "Můžeš-li po přistání odejít po svých, je to dobré přistání. Jestliže můžeš letadlo dalšího dne použít, je to skvělé přistání."
— Chuck Yeager

(966) "Po skončení pokusu jsme se vrátili domů se zjištěním, že let a plachtění není výhradní výsadou ptáků."
— Otto Lilienthal, letecký průkopník konce 19. století

(967) "Je to úplně něco jinýho, než si sednout do letadla na pohodlnou polstrovanou židli v hezký klimatizovaný kabině. Když si sednete do našeho stroje, tak do vás buší vichřice. Občas to bolí. Dostanete třeba čmelákem do hlavy. Nebo máte kvůli motoru všechno od oleje. Když stoupáte, cítíte každou změnu teploty. Cítíte prostě všechno – vůni krajiny, jak se mění heřmánkové pole, jak voní borovicový les.“
—  Petr Svoboda, Pterodactyl Flight
PS: Skříňka moc děkuje klukům ze Slováckého aeroklubu Kunovice za krásnej dárek k svátku a parádní svezení! ;)


(968) "S letadly je to těžké, je to vyčerpávající, je to drahé a často je to frustrující. Ale stojí to zato."
— anonymní letecké moudro

(969) "To, co letectví dalo 20. století, by nás mělo inspirovat, abychom vynalézali a objevovali i v tomto novém století."
— Bertrand Piccard

(970) "Když nasedneš do letadla a vzlétneš, zjistíš, že v tom nádherném trojrozměrném světě můžeš letět jakýmkoli směrem, kterým se ti zachce. Žádný jiný pocit není tak úžasně vzrušující."
— Gene Roddenberry