(951-960)

12.10.2018 21:06

(951) "Při létání se cítím jako sexuální maniak, kterej přijde do bordelu s balíkem dvacetidolarovek."
— Pancho Barnes, americká pilotka

(952) "Když tady sedneš do letadla, držíš život ve svých rukou, a to doslova. V jedné držíš plyn a v druhé knipl, a můžeš řídit svůj osud, svobodně a mimo většinu pravidel a omezení..."
— Alan Preston

(953) "Když se blíží bouře, většina ptáků si hledá úkryt. Ale orel zůstává ve vzduchu a vyhne se bouři tím, že vyletí nad ni."
— anonymní letecké moudro

(954) "Člověk by neměl opouštět zemský povrch. Strávíš příliš mnoho času ve vzduchu a už nikdy se nebudeš chtít vrátit dolů."
— George Martin (Píseň ledu a ohně 5 - Tanec s draky)

(955) "Viděl jsem z okna své létající kanceláře věci, které většina lidí nikdy neuvidí. Někdy mě děsily, i když jsem si vždycky připadal jako doma. Byl jsem na svém místě, na tom správném místě ve správnou chvíli, a letadlo bylo v těch chvílích jen moje."
— Brian Shul

(956) "Mít rád letadla na tohle nestačí. Na to je potřeba letadla opravdu milovat."
— Pepa Hajchel, druhý pilot Velkého přeletu

(957) "Potom, co tahle kráska spala po čtvrt století, po většinu času opuštěná, nepovšimnutá a nemilovaná, v zimních deštích a v horkých letních nocích... teď je, stejně jako za dob svého (i našeho) mládí zase v centru pozornosti. Rýpeme do ní a zkoumáme ji, ale také ji hýčkáme a pečujeme o ni, jako v úlu překypujícím aktivitou kolem jejího stále překrásného těla. A ona to všechno ví a odpovídá nám, vrací se do života a dokazuje nám všem, kteří se díváme, že její srdce stále bije."
—  Bob Bogash, americký letecký nadšenec, "zachránce" první B727

(958) "Je to, jako by nám narostla křídla, a my jsme se je, díky Prozřetelnosti, naučili ovládat."
— Louis Blériot

(959) "Hvězdy, to jsou vrcholy nádherných trojúhelníků. Kdoví, kolik jiného a odlišného v tu samou chvíli někde tam daleko uvažuje o tom samém."
— Henry David Thoreau

(960) "Vrtulník nepilotuješ s pomocí náhody, ale s pomocí přesnosti."
— anonymní letecké moudro