(921-930)

12.10.2018 20:56

(921) "Jsou letečtí instruktoři, pro které je důležitý student, a jsou instruktoři, pro které je důležitý instruktor. Je potřeba si pečlivě vybírat."
— anonymní letecké moudro

(922) "Voják si vždycky představuje, že příští válka bude probíhat podobně jako ta poslední. Ale tak to nikdy nebylo a nikdy nebude. Jedním z nesmírně důležitých faktorů příští války bude letadlo. Potenciál rozsáhlého vzdušného útoku je téměř nepředstavitelný."
— maršál Ferdinand Foch

(923) "Dnešní doba nám dává možnost milovat, pracovat, hrát si a hledět vzhůru ke hvězdám."
— Henry Van Dyke

(924) "Létání se nedá zapomenout."
— gen. Emil Boček


23. 7.
(925) "Spitfire měl styl a bylo na něm vidět, že to je dravec."
— Adolph "Sailor" Malan, pilot RAF a britské letecké eso II. světové války

(926) "Nejkrásnější sen, který pronásledoval lidstvo od dob Ikara, se dnes stal skutečností."
— Louis Blériot (poté, co 25. 7. 1909 přeletěl kanál La Manche)

(927) "Když jsem přišel s nápadem obletět svět letadlem na solární pohon, říkal jsem si, že to bude pěkné poselství pro budoucnost techniky, energetiky i životního prostředí."
— Bertrand Piccard, "otec" a pilot letounu Solar Impulse

(928) "Musíme se snažit být stále lepšími piloty a vnímat svoje schopnosti realisticky. A vždycky si pamatovat, že záleží jen na další hodině."
— J. Mac McClellan


(929) "Vypadá to, že práce inženýrů, kresličů, počtářů v projekčních kancelářích spočívá zdínlivě jen ve vybrušování a uhlazování, zde v nadlehčení určitého spoje, tam zas ve vyvážení křídla, až je nakonec ani nepozorujeme, až už to není křídlo zavěšené na trupu, ale tvar dokonale rozvinutý, konečně vyloupnutý ze svého kadlubu, jakýsi spontánní a tajemně spjatý celek týchž vlastností, jaké má báseň."
— Antoine de Saint-Exupéry (z knihy Země lidí)

(930) "Létání rozvíjí to, o čem jsme snili jako děti. Rozvíjí sny o všemocnosti, o rychlém přesouvání z místa na místo, o zázračných chvílích. Rozdmýchává naši schopnost snít."
— Joyce Carol Oates