257. Kdo je rychlejší

26.06.2012 21:00

Vsadí se Američan s Rusem, kdo má rychlejší letadlo. Na ruské základně tedy přistane supermoderní americká stíhačka a vyskočí z ní Johnny s Jackem. Serjožka povídá Voloďkovi: "Vlez do hangáru a něco vytlač!" Voloďa vystrká dvojplošníka Andulu. "Ty jseš úplně blbej," řve na něj Serjožka. "Vždyť s tím nemůžeme vyhrát!"

"Nic se neboj, tady mám dvacet metrů dlouhý lano a až odstartujou, hodím jim to na ocas a pak dávej bacha," odpovídá s přehledem Voloďa. Po startu tedy Voloďa roztočí lano, nahodí ho na ocas Američanům a letí. 

Po chvíli povídá Johnny Jackovi: "Kde jsou?" Jack se otočí a překvapeně povídá: "Ty vole, jsou za náma, asi dvacet metrů!" Johnny přitáhne křídla, zapne forsáž a ptá se: "Pořád jsou za náma?" Jack zařve: "Ty vole, dělej něco, jsou už zase dvacet metrů za náma!" Johnny přitáhne křídla naplno k trupu, zapne maximální forsáž a s obličejem protaženým přetížením povídá těžce: "A teď?" Jack se ztěžka ohlédne a povídá: "Ty vole, to nemůžeme vyhrát, oni teprve teď začali sklápět křídla!"