1011-1020.

07.08.2020 09:18

(1011) "Naučili jsme se dívat na letectví jako na fascinující, ale vlastně už nijak inspirativní odvětví. Nepřipravujeme se tím o něco důležitého, když se jen tak bez zájmu díváme na letící letadlo - o ten ohromující fakt, že zaplatíme pár stovek dolarů a můžeme cestovat přes půl světa téměř rychlostí zvuku?" 
— Patrick Smith 

(1012) "Palivo je výška v tekutém stavu." 
— anonymní letecké moudro neděle

(1013) "Buď jako pták, který za dlouhého letu spočine na tenké větévce, a cítí, jak se pod ním prohýbá. Ale přesto zpívá, protože ví, že má křídla."
— Victor Hugo 

(1014) "Nikdo neumí čekat tak, jako ženy letců a námořníků..."
— z filmu Událost ve čtverci 36-80 

(1015) "Kéž bych měl křídla jako holubice, uletěl bych, usadil se jinde. Ano, daleko bych letěl..."
— Bible, Žalm 55 středa 22. 2. 

(1016) "Žij svůj sen a miř k obloze, protože jen ty sám jsi pilotem svého života."
— anonymní letecké moudro 

(1017) "Letadla jsou zhmotněný sny."
— Petr Svoboda, šéf skupiny Pterodactyl Flight

(1018) "V létání všechno závisí závisí na tvé vlastní disciplíně. Musíš dělat věci, které udělat nechceš, ve chvíli, kdy je udělat opravdu nechceš."
— Dave English 

(1019) "Teď se ale už probouzí k životu dvanáctiválcové srdce spitfiru a najednou na Biggin Hillu nestojí letadlo, ale živá bytost. Dýchá, pulzuje, protahuje se, když piloti na zemi zkoušejí řízení."
— Jan Wirnitzer

(1020) "Mohl bych létat ve složitém letadle, řítit se prostorem, ale v tomhle kokpitu mě obklopuje jednoduchost a moje myšlenky se osvobozují. Ty obyčejné, důvěrně známé věci kolem mě vypadají z toho velkého světa pode mnou tak vzdálené. Vzduch jemně sviští kolem mě, a přitom se kolem mě řítí rychlostí tornáda. Ach, ty maličkosti v mém kokpitu. Ta úžasná velikost světa tam venku. Ta blízkost smrti. Ta délka života..."
— Charles A. Lindbergh